19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Dit is hoe Urbanus zijn teksten onthoudt

Urbanus
© KFD

Urbanus heeft ondertussen de mooie leeftijd bereikt van 72 jaar. Een leeftijd waarop er zich al eens wat kwaaltjes durven voordoen. Iets waar ook de comedian mee te maken krijgt af en toe. “Ik voel dat mijn stem verzwakt. En ook op mijn geheugen zit wat sleet. Maar ik onthoud nog redelijk goed. De meesten hebben tegenwoordig een autocue op de het podium, ik een koffertje waarop allerlei sleutelwoorden zijn geplakt”, lacht Urbanus in Dag Allemaal.

Dat zijn geheugen achteruit gaat, herkent Urbanus van zijn moeder, die al op 92-jarige leeftijd dement werd. Voor Urbanus geen gemakkelijke periode. “Op een gegeven moment was ik bij haar op bezoek en bij een tasje koffie vroeg ze plots: “En hoe is het met uwe pa (de vader van Urbanus overleed al op 47-jarige leeftijd). Dan denk je: ‘oei, dat is weer een stap verder in de nevelen.”

Dat en vele andere anekdotes zijn binnenkort te lezen in de biografie die Urbanus uitbrengt. “Ik was er af en toe zelf door geëmotioneerd. Maar wees gerust, er is ook heel veel plaats voor zever en onnozeliteiten.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today