8 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024

Familie-acteur: “Hij bedoelt het allemaal niet slecht”

Fonny Gijsels

Met Eddy heeft ‘Familie’ er een nieuw personage bij. Dat personage wordt gespeeld door Brik Van Dyck, de boezemvriend van acteur Sven De Ridder. Het personage zal voor heel wat moeilijke situaties zorgen, want Eddy neemt geen blad voor de mond.

De uitspraken van Eddy zijn niet altijd even woke of politiek correct en dat zorgt ervoor dat het enorm botst met de jongeren in de reeks.

“Benny sust dan de gemoederen en zegt dat Eddy het allemaal niet slecht bedoelt. Een actueel fenomeen, want ik merk dat sommige mensen vinden dat bepaalde krasse uitspraken nog altijd moeten kunnen, terwijl jongeren die als fout ervaren”, zegt Brik in Tv Familie.

Hoe lang het personage Eddy zal meedraaien, daar heeft Brik nog geen zicht op. Maar dat beschouwt hij als een goed teken.

En ook zijn eerste dag op de set viel goed mee. “Gezien mijn eerdere gastrollen kende ik de ploeg en de manier van werken al een beetje. Sommige leden van de crew had ik ook ontmoet bij ‘Zone Stad’ en ‘LouisLouise’ en met Jaak Van Assche stond ik ooit op de set van ‘F.C. De Kampioenen’. Aangezien Eddy in het gezin van Benny verzeilt, heb ik vooral contact met Roel Vanderstukken, Belinda Voorspoels en de drie tieners. We hebben heel wat afgelachen op de set en ik werd warm ontvangen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today