8 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024

Tine Priem: “Je hebt het pas door wanneer het te laat is”

Foto: VRT

Tine Priem getuigde onlangs voor de eerste keer op haar Instagram over de burn-out waarmee ze 2,5 jaar geleden te maken kreeg. Ze kwam er niet eerder mee naar buiten en heeft zelfs heel lang getwijfeld of ze het wel zou doen.

Ondertussen is ze er weer helemaal bovenop. Maar het heeft toch eventjes geduurd. “Op zich ging het na enkele maanden al beter, maar uiteindelijk is die burn-out toch zo’n twee jaar blijven sluimeren. Ik kon m’n werk wel doen, maar ik botste geregeld op mijn fysieke en mentale limieten. Bij mij kwam er ook hyperventilatie bij kijken”, vertelt ze in Tv Familie.

Veel mensen vragen zich soms af hoe het zover is kunnen komen dat ze in een burn-out belandden, maar voor Tine was het eigenlijk duidelijk.

“Vanaf dat ik in 2011 afstudeerde tot nu ben ik constant aan het werk geweest. En ook in mijn privé ben ik een gever. Ik draag heel graag zorg voor een ander. Op een vrij moment bracht ik bijvoorbeeld een bezoekje aan mijn oma. IK stond er te weinig bij stil wat ik voor mezelf kon doen.”

Onder andere haar webshop Gingers neemt veel tijd in beslag. “Op het moment zelf heb je niet door wat er met je aan de hand is. In feite heb je het pas door wanneer het te laat is. Ik wilde zoveel doen, maar het lukte me gewoon niet. En in het begin voelde ik me daar slecht en schuldig bij, maar dat mag je eigenlijk vooral niet doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today