20 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022
20 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022

Familie-maker erkent fout: “we hebben die veel te lang verwaarloosd”

Foto: DPG Media

Bij Familie zijn ze aan een stevige verjongingskuur bezig. En dat is een bewuste keuze van de makers. ‘Raven’ was vorig seizoen nog de enige student in de VTM-serie, maar met de terugkeer van Jelle (Maarten Cop) en Louise (Charlotte Sieben) wil Familie terug meer de kaart van de studenten trekken…

“De jongeren zorgen nu voor een nieuwe dynamiek in de reeks. Het gaat bij ons om een buikgevoel, maar we wilden bewust meer verhalen uit de studentenwereld brengen. Die categorie hadden we de voorbije jaren wat verwaarloosd”, onthult Wim Feyaerts, creative producer van Familie in Het Laatste Nieuws.

“De leefwereld van de studenten kwam de voorbije jaren te weinig aan bod. Zo misten we die boeiende arena waar andere conflicten, verliefdheden en prille relatievorming centraal staan. Oudere kijkers zullen bij deze verhaallijnen denken: ‘Wat steken die jongeren nu allemaal uit’. Terwijl jeugdige kijkers zich eerder zullen vereenzelvigen met een van de personages: ‘Ja, zo ben ik ook’.” Voegt Wim Feyaerts eraan toe in Het Laatste Nieuws.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today