15 °C Antwerpen, BE
dinsdag 9 augustus 2022
15 °C Antwerpen, BE
dinsdag 9 augustus 2022

Fien Germijns: “Het is ook nooit goed”

Fien Germijns: “Het is ook nooit goed”

Foto: VRT

Te dik, te dun, te bleek, te bruin, er zal altijd wel iemand zijn die commentaar geeft op iemand anders. Zangeres Camille werd onlangs nog het slachtoffer van bodyshaming en kreeg te horen dat ze te witte en te magere benen had. Met Fien Germijns verschijnt nu het tegenovergestelde op televisie. Zij wil dat ‘vollere’ mensen heel snel de nieuwe standaard worden op televisie.

“Het is ook nooit goed voor mensen, zo vermoeiend. Je hebt toch ook gewoon lichamen waar je niks aan kan veranderen. Ik mag het nog proberen, zeventien dagen broccoli en magere kip eten, er zou niets gebeuren. En omgekeerd misschien ook, mensen die heel graag willen bijkomen. Maar weet je wel hoe goed die Camille kan zingen? Dan maakt het toch niet uit hoe die eruit ziet”, zegt Germijns in Dag Allemaal.

Dat er steeds meer vollere vrouwen, zoals Ruth Beeckmans op televisie verschijnen en populair zijn , dat juicht Fien alleen maar toe. “Ruth is ook zo grappig, voor mij gaat het om wie zij is, niet om de maten. Toch gebeurt het nog te dikwijls dat mensen iemand als zij omschrijven als ‘die dikke’ en niet als ‘die grappige’. Dat soort mij. Het zou fijn zijn als men mensen nog meer op karakter gaat beoordelen dan op de verpakking.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today