22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Geen optredens voor Will Tura in 2019

Will Tura
© Christof Desmedt

Het lijk stilaan op dat Will Tura toch een klein beetje met pensioen is want voor de allereerste keer in zijn roemrijke carrière blijft zijn agenda voor 2019 leeg.  

Toen hij 75 werd, werd gezegd dat Will Tura’s optreden in Veurne meteen ook het laatste uit zijn carrière was.  Toch bleef de zanger nadien optreden – weliswaar veel minder dan vroeger – en platen maken.

Maar daar komt in 2019 verandering in, want de agenda van de keizer van het Vlaamse lied blijft volgend jaar helemaal leeg.  “Er staat geen enkel concert gepland. Het is de eerste keer in mijn carrière dat me dat overkomt, maar ik vind dat helemaal niet erg. Ik krijg enorm veel aanvragen voor optredens en dat doet me echt iets. Ik hou ook enorm van mijn publiek. Toch hou ik de boot af. Ik heb me voorgenomen om enkel nog in speciale gevallen op te treden.”

Afgelopen weekend stond Tura sinds lang nog eens op de planken; dat was tijdens de Story Showbizz Awards. Hij zong toen ‘Als De Muren Konden Praten’, het lievelingsnummer van Gert Verhulst, die een carrièreprijs kreeg.  “Het was wel wennen, want het voorbije jaar stond ik maar een paar keer op het podium. Bewust, want ik wilde niet afgeleid worden. Al mijn aandacht moest naar ‘40-45’ gaan, de musical van Studio 100 waar ik de muziek voor mocht componeren.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today