12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Helmut Lotti: “Ik dronk toen veel meer”

Foto: Gwenny Eeckels

Helmut Lotti is 54 geworden en dat zou je niet zeggen. De zanger ziet er een heel stuk jonger uit en ook zijn lichaam is nog altijd in goeie conditie. Maar daar doet hij veel moeite voor.

“Ik ga zwemmen en jog regelmatig om in vorm te blijven. Heerlijk! Dat is nodig, want ik moet me op het podium helemaal smijten. Zeker nu, met mijn show laat ik me volledig gaan. Ik kan me eens goed afreageren. Wie op een podium staat, weet: het is werken geblazen”, zegt Helmut in Gazet van Antwerpen.

Uitspattingen, daar heeft Helmut zich de laatste jaren ook niet meer schuldig aangemaakt. Al is dat natuurlijk wel eens gebeurd toen hij nog heel wat jaren jonger was.

“Uiteraard wel. Vroeger dronk ik op een tournee wel meer. Ik heb ook een tijdje sigaren gerookt. Ik hield ervan om met veel geste rookkringen in de lucht te blazen. De eerste drie puffen genoot ik van het aroma. Maar de volgende ochtend was het alsof je een dode muis had opgegeten. Nee, erger, alsof je een asbak vol peuken had opgegeten. Daar ben ik na een korte tijd weer mee gestopt. Verslaafd ben ik nooit geweest, maar een uitspatting op tijd en stond moet wel kunnen. Op alle vlakken trouwens.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today