4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Jacky Lafon: “Dat heeft haar veel pijn gedaan”

Foto: DPG Media

Op 23 december kreeg actrice Martine Jonckheere te horen dat ze opnieuw was getroffen door borstkanker. Opnieuw, want zestien jaar geleden trof de ziekte haar voor een eerste keer. Martine genas van de kanker, maar moet dus nu opnieuw de strijd aan gaan.

Ook collega Jacky Lafon schrok erg van het nieuws. “Ocharme, dat ze dit nu ook nog moet meemaken. We moeten haar steunen, samen zijn we sterk. Ik heb het zelf ook al twee keer meegemaakt, die vreselijke kanker, en ondanks alle liefde, steun en goede zorgen sta je er in feite alleen voor. Emotioneel en fysiek voelt het toch zo”, zegt Jacky in Dag Allemaal.

Jacky is er zeker van dat de stress en het verdriet na haar ontslag bij ‘Familie’ er geen goed aan hebben gedaan. Lafon weet dat Martine veel lacht, maar dat er ook regelmatig tranen vloeien.

“Drie keer hebben ze haar ontslagen, hé. Dat heeft haar heel veel pijn gedaan. Op menselijk vlak zijn ze onverantwoord met haar omgegaan. Telkens kwam ze met de glimlach terug op de set, om vervolgens weer aan de deur te worden gezet. Dat heeft er bij haar heel hard ingehakt.”

Maar ondanks het vele verdriet is Jacky ervan overtuigd dat Martine zich niet zal laten kennen en dat ze volop gaat terugvechten. “Ik ben er zeker van dat ze ook deze keer helemaal zal genezen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today