13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024

Tom Waes is niet bang voor een burn-out

Foto: Peter De Smedt

Het zijn weer drukke tijden geweest voor Tom Waes. Hij heeft drie jaar lang gewerkt aan ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’, dat momenteel op één te zien is en schreef ondertussen ook aan een nieuwe fictiereeks. Daarbovenop kwamen nog eens de opnames van ‘Reizen Waes: Wereldsteden’. Druk druk druk, maar Tom heeft nooit anders geweten.

Teveel werken, op bijna automatische piloot werken, voor veel mensen is het al snel de aanleiding voor een burn out. Tom heeft dan ook met veel belangstelling naar ‘Out Of Office’ gekeken op VTM.

“Onlangs vroeg iemand mij of ik daar niet bang voor was. Maar nee, dat ben ik eigenlijk niet. Ik doe mijn job graag, het voelt niet als werk. Ik amuseer mij. Wel besef ik nu dat het feit dat ik m’n werk graag doe, niet betekent dat het mij niet kan overkomen. Niemand is immuun voor een burn-out”, zegt Tom in Dag Allemaal.

Toen Tom opnames maakte voor zijn programma’s was dat ook allemaal door elkaar. De ene dag deed hij dit, de andere dag weer dat en nog een dag later nog iets anders. Dat probeert Tom nu zoveel mogelijk te vermijden.

“Op een gegeven moment heb ik tegen het productiehuis gezegd dat ik dat niet meer wil. Sindsdien verloopt alles meer gestructureerd: twee weken ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’, twee dagen vrijaf, een aflevering van ‘Reizen Waes’ enzovoort.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today