15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

Jelle Cleymans en Frank Van Laecke werken samen aan nieuwe musical

Jelle Cleymans
© VRT/Jan Van Gelder

Judas TheaterProducties bracht de afgelopen jaren fel gesmaakte musicals op de planken. ‘Iedereen Beroemd’ wordt een Vlaamse musicalcreatie, gebaseerd op de gelauwerde film van Dominique Deruddere, geregisseerd en geschreven door Frank Van Laecke. Jelle Cleymans maakt zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical.

Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken. Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren.
Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

Artistieke duizendpoot

Regisseur en scenarist Frank Van Laecke is één van de meest actieve scenaristen en regisseurs die België rijk is. Volgend seizoen gaan er maar liefst drie musicalcreaties van hem in première.
“Ik fileer het kitscherige, oppervlakkige en misleidende wereldje van de derderangs zangwedstrijden tot op het bot. ‘Iedereen Beroemd’ wordt een schrijnende en cynische ontmaskering. Maar bovenal een ode aan de Liefde: Liefde als motor voor het wanhopig realiseren van het onmogelijke.”

Primeur voor Jelle Cleymans

Voor Jelle Cleymans is het zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical. Na succesvolle rollen op het podium, zoals ‘Kuifje, De Zonnetempel’, ‘Robin Hood’, ‘Anatevka’ en ’14-18′, staat hij dit keer voor het eerst aan de wieg van een musicalcreatie.

“Ik vind het ontzettend spannend en boeiend om voor de eerste keer de muziek voor een avondvullende musical te mogen schrijven. Het is fantastisch dat samen met mijn vriend Frank Van Laecke te kunnen doen. Ik ken niemand in het musicallandschap die zo gepokt en gemazeld is als hij!  Ik ben altijd een enorme fan van ‘Iedereen Beroemd’ geweest. Het onderwerp spreekt me heel erg aan omdat het alle facetten van de Vlaamse showbizz belicht en tegelijk heerlijk satirisch is.”

Cast

De nieuwste musicalcreatie van Judas TheaterProducties kan rekenen op een verrassende cast. Vanaf eind april 2018 worden de eerste namen bekendgemaakt.

Praktisch

  • Waar? Theater Elckerlyc te Antwerpen
  • Wanneer? Première op 17 februari 2019, voorstellingen op 15, 22, 23 februari en 1, 2, 8, 9 maart 2019 om 20u15 en 17, 24 februari en 3, 10 maart 2019 om 15u15
  • Tickets en info: www.judas.be en 070 691 002

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today