15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Kato Callebaut: “Het is niet jouw schuld”

Kato Callebaut
Foto: Fonny Gijsels

Je wenst het niemand toe, een miskraam. Toch overkomt het 1 op 6 vrouwen. Ook Kato Callebaut en haar man Tom Dice moesten vorig jaar een miskraam verwerken.

“Ik stond op een podium te zingen, toen ik plots besefte dat het niet goed ging. Da’s een trauma waar ik nog niet honderd procent van af ben, maar vandaag kan ik de paniekaanvallen wel plaatsen”, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Zij praat met Julie Van den Steen over het verlies van hun kindje in de nieuwe podcast van Julie waarin het onderwerp centraal staat.

“Maar het gaat ook goed met mij nu, al blijft het verlies een deel van mijn leven. Ik nam de tijd om dit te verwerken voor ik opnieuw zwanger probeerde te worden. Want ik was mezelf een beetje kwijt en ik zou niet willen dat een baby’tje de stress voelt.”

Kato begrijpt nu als geen ander hoe het voelt om een kindje te verliezen. En het maakt ook geen verschil of dat nu tijdens week één of veertien gebeurt. “Maar het belangrijkste blijft; het is niet jouw schuld. Dat denkt elke vrouw als het misloopt, maar écht waar: je doet niets verkeerd.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today