6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Koen Wauters niet langer op 1 bij VTM: “Ik heb daar vrede mee”

Foto: Photo News

Ooit was er een tijd dat Koen Wauters zowat elk programma op VTM mocht presenteren. De laatste tijd is dat heel wat verminderd en ligt er jong talent op de loer om een programma te mogen presenteren.

Bij ‘The Voice van Vlaanderen’ is hij in elk geval nog niet weg te slaan. Nog 2 seizoenen en hij is 10 jaar coach in het programma. “Ik vind dat er nog altijd geen sleet zit op het format, het blijft leuke feelgood-televisie. Wat zeker helpt, is dat er met Jan Paternoster en Mathieu Terryn twee nieuwe coaches zijn. Dat houdt je scherp”, zegt Koen in Dag Allemaal.

Met al het nieuwe talent en de beperkte plaatsjes moet Koen ervoor zorgen dat hij niet zomaar aan de kant wordt geschoven. En dat laat hij dan ook niet gebeuren.

“Er wordt veel gelachen met het feit dat ik de ancien ben, maar het heeft voordelen: ik weet wat werkt, dat moeten zij nog uitvissen. Maar ik voel ook het nadeel: als nieuwkomer zijn ze fris en gegeerd bij de kandidaten. Jan en Mathieu zijn echt bevlogen en heel begaan met muziek.”

Koen is niet langer het tieneridool van dienst maar wel Mathieu Terryn. En dat vindt Wauters prima. “Zo hoort het ook, er moet altijd nieuw bloed komen. Dat schudt een keer goed aan de boom. Wij hebben onze jeugd gehad. Ik ben ondertussen van middelbare leeftijd en ik heb daar vrede mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today