21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Margriet Hermans: “Mensen herkenden mij niet meer”

Ze verloor heel wat kilo’s

Een maagverkleining laten uitvoeren om gezonder te zijn, dat is iets waar heel wat mensen tegenwoordig voor kiezen. Niet alleen Dominique Van Malder liet dat een tijdje geleden doen, ook Margriet Hermans onderging diezelfde operatie. Bij haar dateert dat van 23 jaar geleden.

Zijn zwaarlijvigheid was voor Dominique bijna zijn handelsmerk en op basis daarvan werd hij voor veel verschillende rollen gecast. Schrik om zijn werk te verliezen door zijn maagverkleining had hij niet. En dat had Margriet in 2000 ook niet.

“In 2000 was ik niet meer actief als artiest. Ik zat toen in het parlement voor VU&ID. Het overkwam mij in die periode ook dat mensen mij niet meer herkenden. Tot ze mijn stem hoorden”, getuigt Margriet in Dag Allemaal.

Voor Margriet was er nooit iemand die ooit al openlijk over een maagverkleining had gesproken. Margriet was de eerste.

“Ik was veel te rap moe, mijn skelet kon mijn gewicht niet meer dragen en ik sliep ook heel slecht. Niet dat ik apneu had, maar ik had veel pijn in mijn gewrichten als ik neerlag. Maar ik wil ook nog even iets rechtzetten. Ik heb niet gekozen voor een maagring. Ze hebben enkel mijn darmen een stuk ingekort. De voorloper van de gastric bypass. Wij waren toen nog de proefkonijnen. En het is toch een aantal keer fout gelopen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today