12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Martine Jonckheere: “Hij kende het exacte bedrag op mijn bankrekening”

Foto: DPG Media

De naam Piet Van Haut doet bij de meesten onder jullie niet meteen een belletje rinkelen. Maar actrice Martine Jonckheere zegt die naam heel veel. Al zou ze liever willen van niet.

Piet Van Haut werd het voorbije jaar veroordeeld wegens misbruik van vertrouwen en moet 20 maanden naar de cel, schrijft Dag Allemaal. Maar daar ligt Piet niet van wakker. Hij doet straffe uitspraken als “Ik leef en shop op zeker dertig kredietkaarten van verschillende vrouwen, omdat zij dat zo willen.”

Martine Jonckheere maakte begin jaren 90 kennis met de man. Zij vertelt erover in de derde aflevering van de HLN-reeks ‘De Grootste Meesteroplichter ter Wereld’.

“Ik zag begin jaren 90 Piet voor het eerst. Hij deed zich voor als rijke zakenman, van top tot teen in Armani gekleed. Ik zei dat ik dat cadeau dat hij toen wou geven niet zomaar kon accepteren, maar hij zei dat hij iets wilde teruggeven aan zijn lievelingsactrice”, begint Martine.

Niet veel later volgde nog een heel oneerbaar voorstel, waarop Martine haar mond opentrok. Maar Van Haut werd woedend. “Aan de telefoon vroeg hij me boos waarom ik niets van hem wou aanvaarden. Toen ik vroeg hoe hij aan mijn nummer kwam antwoorde hij: ‘Ik kom aan alles wat ik wil’.”

Alsof dat nog niet erg genoeg was kon de man tot op de komma vertellen hoeveel er op Martine haar bankrekening stond. Wat daarop volgde was stalking van de actrice.

“Toen hij me op een dag onverwacht belde vanuit zijn wagen voor m’n deur heb ik mijn man meteen gebeld. En uiteindelijk is hij van de ene dag op de andere verdwenen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today