6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Metejoor: “Aan haar heb ik mijn carrière te danken”

Foto: VTM

Zanger en jurylid in ‘The Voice Kids’ Metejoor heeft erg veel appreciatie voor wat zijn zus destijds voor hem deed. Door haar kon hij uitgroeien tot de Nederlandstalige hitmachine die hij momenteel is. Hoe dat precies verliep, vertelt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

In hun jonge jaren waren ze beiden al bezig met muziek. Niet moeilijk, als je ouders samen in een band speelden en je naar bijna ieder optreden mee ging kijken.

Toen ze net 12 was geworden en Metejoor zelf 14 jaar was, deed Lisa mee aan ‘Eurosong for Kids’. Vol bewondering zag Metejoor hoe zijn zus het podium inpalmde. “Toen dacht ik: dat wil ik ook!”, zegt hij over dat moment. Zijn wil was groot, maar zijn durf net iets minder.

Fast-forward naar een paar jaar later. Lisa wordt op de festivalweide van Werchter verleid tot karaoke. Daar valt ze op bij een productiemedewerker van ‘The Voice’, waarna ze meedeed aan de ‘blind auditions’ en zich bij het team van Bart Peeters aansloot. Op een dag moest ze langs producer Hans Francken om iets op te nemen. Daar liet ze zich ontvallen dat haar broer ook wel goed kon zingen.

“Breng hem maar eens mee”, zei Francken. Na een nummer in het Engels en eentje in het Nederlands, was hij omvergeblazen door het talent van Metejoor. Hij wou met hem aan de slag. De rest is geschiedenis. Toen hij onlangs zijn eerste van drie MIA’s mocht ontvangen, was zijn zus dan ook de eerste die hij bedankte in zijn speech.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today