15 °C Antwerpen, BE
donderdag 17 september 2020
15 °C Antwerpen, BE
donderdag 17 september 2020

Randy Schoonderwaldt laat The Band-deelname met nieuwe single ‘De Wereld Is Van Ons ver achter zich!

Randy Schoonderwaldt
© MickimMusic

De Nederlander Randy Schoonderwaldt mag dan een relatief nieuwe naam zijn in de muziekwereld, toch kennen we de kerel allemaal. Vorig jaar deed hij mee aan The Band dat werd uitgezonden op VTM en FOX. Een plaats in de boysband was helaas niet voor hem weggelegd; wat niet wil zeggen dat hij zijn droom zomaar opgaf.  Integendeel!

Van jongsafaan wist Randy Schoonderwaldt wat hij wilde doen: zingen en optreden.  Drie jaar geleden waagde de jonge Tilburger zijn kans met zijn debuutsingle ‘Dit Is Het Mooie Leven’; een frisse Nederlandstalige bewerking van ‘Soy’ van The Gipsy Kings.  Zijn tweede single was de gevoelige ballad ‘Diep In Mijn Hart’; een nummer waarmee Randy de kans kreeg om een tragische gebeurtenis in zijn leven dankzij de muziek een plaats te geven.  In 2016 scoorde Randy een bescheiden zomerhitje met ‘een lekker vrolijk en swingend nummer ‘Hee Jij’.

Wanneer FOX en VTM in het voorjaar van 2017 aankondigen dat ze op zoek gaan naar een nieuwe boysband, besluit Randy zijn kans te wagen. Hij schopte het tot de laatste aflevering  voor de live shows van het programma. Zijn deelname zorgde niet voor een plaatsje in de jongensgroep, maar hij wordt wel opgemerkt door het productieteam van Mickim Music.  Niet veel later verschijnt zijn nieuwe single ‘Zij Is Me Alles Waard’.

Met ‘Betoverd’ – een nummer waarvoor hij samenwerkt met de Nederlandse rapper Nexus – gaat Randy de Latin-toer op.  De song is een catchy bewerking van ‘Subeme La Radio’ van Enrique Eglesias.  Met het nummer toont Randy aan dat hij niet bang is om nieuwe muzikale uitdagingen aan te gaan en graag zijn grenzen verlegt.

‘De Wereld Is Van Ons’

Zijn deelname aan The Band is voor meer dan één ding goed geweest, want tijdens het programma leerde Randy zijn zangcoach Tiffany Veys (Mind The Voice) kennen.  Bij de zoektocht naar een opvolger voor ‘Betoverd’, reikte zij hem ‘De Wereld Is Van Ons’ aan.  Samen trokken ze naar producer Jelle Vinck.  Die maakte een demoversie van het nummer en meteen was duidelijk dat ‘De Wereld Is Van Ons’ Randy’s nieuwe single zou worden!

Producer Jelle Vinck ging verder aan de slag met het nummer, voorzag de song van catchy arrangementen en zorgde ervoor dat Randy’s stem krachtiger klinkt dan ooit voorheen.  Samen met SR3 Music werd het resultaat een frisse, Nederlandstalige popsong waarbij Randy niet moet onderdoen voor Tim Douwsma of Jim Bakkum.

‘De Wereld Is Van Ons’ werd ook voorzien van een bijhorende videoclip.  PixelX, die de clip produceerde, zorgde voor een prachtig visueel plaatje bij de song van een zanger waar we de komende tijd nog heel wat van zullen horen: Randy Schoonderwaldt.  Remember the name, because you’ll never forget the voice!

Videoclip

‘De Wereld Is Van Ons’, de nieuwe single van Randy Schoonderwaldt, verschijnt vrijdag 13 april 2018 als digitale download op het label SR3 Music.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today