28 °C Antwerpen, BE
dinsdag 25 juni 2024
28 °C Antwerpen, BE
dinsdag 25 juni 2024

Ryan Ricks blaast tune van ‘Kapitein Zeppos’ nieuw leven in!

Ryan Ricks
© Universal Music

De Nederlandse trompettist Ryan Ricks blaast op zijn nieuwe single ‘Living it up’ de tune van de legendarische Vlaamse jeugdreeks ‘Kapitein Zeppos’ letterlijk nieuw leven in.

Door deze serie uit de jaren ’60 werd niet alleen hoofdrolspeler Senne Rouffaer een nationale held, maar ontdekte Vlaanderen ook het werk van de Duitse bandleider Bert Kaempfert.

‘Living it up’ is de 2de single van het album ‘C’est la vie’ van Ryan Ricks, die na zes jaar afwezigheid in april zijn comeback in Vlaanderen maakte op het Schlagerfestival in Hasselt.

“Als Nederlander kwam ik er pas in de studio achter dat ‘Living it up’ zo’n bekend nummer is in Vlaanderen. Niet omwille van de uitvoerder, maar omwille van de destijds immens populaire serie”, zegt Rik. “Zelf leerde ik het werk van Bert Kaempfert kennen door één van mijn docenten, Ack van Rooyen, die bij de Duitse bandleider speelde. In Nederland kreeg het werk van Kaempfert eerder bekendheid door het nummer ‘Afrikaan Beat’, wat de tune werd van de ‘Indische waterlelies’ in De Efteling. Daarom dat we ook ‘Afrikaan Beat’ in deze ‘Living it up’ medley hebben verwerkt.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today