4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Sandrine André: “Het kan elke dag gedaan zijn”

Foto: VTM

We kennen Sandrine André als Veronique Van den Bossche in ‘Familie’, maar de voorbije jaren heeft Sandrine meer rolletjes gespeeld dan enkel deze. Ze speelde ook mee in onder andere ‘Wat Nu Weer?!’ en ‘Wittekerke’. De acteermicrobe, die heeft ze meegekregen van haar ouders acteur Bert André en actrice Mieke Verheyden.

Haar vader had heel vaak werk, al dan niet in het theater. Maar haar moeder Mieke moest zich vaak tevreden stellen met enkele kleinere rollen. Zij heeft vaak werkloos thuisgezeten en heeft daar heel erg vanaf gezien.

“Mijn mama zei vaak tegen mij: ‘Het moeilijke aan onze job is volhouden, er komt een moment dat zoveel actrices afgehaakt zijn dat er opnieuw werk komt.’ Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, dat wist ik op voorhand. Soms hadden mijn ouders geen werk en waren er periodes dat er geen geld binnenkwam”, getuigt Sandrine in Dag Allemaal.

Dat Sandrine nu een vaste rol heeft in ‘Familie’ heeft ze daarom meer en meer weten appreciëren. Al beseft ze ook dat het van de ene dag op de andere gedaan kan zijn.

“Ik ga elke dag naar het werk met het idee: ‘Het kan zijn dat ze vandaag zeggen: Sandrine, dit was het.’ Het is niet makkelijk dat iemand zomaar kan beslissen dat het vanaf morgen anders zal gaan. Maar niemand is onmisbaar.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today