12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader: muzikale clash voor Kom Op Tegen Kanker

Door Jou
© CNR Records

Eén en Kom op tegen Kanker lanceren single ‘Door jou’ met Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader. Een song om iedereen te bedanken die zich de voorbije 30 jaar heeft ingezet voor Kom op tegen Kanker.

Vandaag maakt Vlaanderen kennis met ‘Door jou’: een single die de VRT/Eén en Kom op tegen Kanker lanceren om iedereen te bedanken die zich in de loop van de voorbije 30 jaar heeft ingezet voor dit goede doel.

Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader zingen het nummer samen, en Paul speelt ook mondharmonica. ‘Door jou’ werd geschreven door Miguel Wiels en Niels Destadsbader van het creatief huis Les Flamands. Tom Lodewyckx deed de productie.

‘Door jou’ zal worden gebruikt in de campagne rond 30 jaar Kom op tegen Kanker, die Eén en Kom op tegen Kanker samen met Les Flamands uitwerkte.

Zowel Sarah, Paul als Niels hadden elk een heel bijzondere reden om aan ‘Door jou’ mee te werken. Sarah Bettens getuigt: “Mijn vrouw heeft vorig jaar borstkanker gehad, dus plots was het héél dichtbij. Gelukkig waren ze er vroeg bij, maar het blijft een nachtmerrie. Voor velen eindigt die nachtmerrie nooit. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje mocht bijdragen aan deze song en deze fantastische Kom op tegen Kanker-campagne.”

Ook Paul Michiels heeft zo z’n redenen om z’n medewerking te verlenen aan de single: “Dagelijks worden wij geconfronteerd met mensen rondom ons die tegen kanker vechten. Soms zijn er die de strijd winnen, maar meestal zijn ze weerloos. Zoals de moeder van vijf kinderen van mij, die aan leverkanker stierf in 2009… Daarom doe ik elk jaar extra mijn best om kanker uit de wereld te helpen. Ik ben blij dat ik, samen met Sarah en Niels, kon meewerken aan het lied ‘Door jou’. Koop het en luister. Zo help je Kom op tegen Kanker om centen te vergaren!”

Niels Destadsbader sluit zich bij hen aan: “Drie jaar geleden vertrok mijn papa voor een onschuldig bezoek naar de dokter. Een tijdje later stelden ze vast dat hij prostaatkanker had. Door het zorgvuldige werk van dokters en verpleegkundigen heb ik mijn papa nog en is hij intussen genezen. Maar veel mensen hebben dat geluk niet. Iedereen die zich elke dag inzet om deze vieze ziekte uit veel levens te bannen, verdient dan ook een grote Dankjewel.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today