4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Transfers in boekenland

anne-laure van neer
© Anne-Laure Van Neer

In het voetbal is het nog minstens tot de na de competitie wachten vooraleer de eerste transfers worden aangekondigd, maar ook in de boekenwereld durft er al eens van kamp geschoven te worden. Zo geraakte deze week bekend dat zowel Kevin Valgaeren als Anne-Laure Van Neer een contract tekenden bij een nieuwe uitgever.

Anne-Laure Van Neer debuteerde in 2015 met haar thriller ‘Justine’. Een boek over een lichtjes geschifte demente vrouw die bij de politie kwam verkondigen dat ze een moord had gepleegd. Helaas ontbrak er iets essentieel: een lichaam. Het knappe debuut van Van Neer wed datzelfde jaar bekroond met een nominatie voor de Hercule Poirotprijs. Ook opvolger ‘Maurice’ viel in de smaak van diezelfde jury en dus kon ze ook voor haar tweede in 2017 rekenen op een nominatie.

Uitgeverij Vrijdag

De prijs winnen kon ze voorlopig nog niet, maar wie weet lukt dat wel met boek drie. Daarover verkondigde de auteur zaterdag dat het ‘Louise’ zal gaan heten. Een boek waarvoor ze de deur van Uitgeverij Kramat achter zich dicht trekt en rekent op de goede zorgen van Uitgeverij Vrijdag. Daar komt ze oude bekende Rudy Soetewey tegen, die in mei van vorig jaar al dezelfde overstap maakte.

Kevin Valgaeren

Een andere auteur met een Hercule Poirotprijs-nominatie op zak is dan weer Kevin Valgaeren. Hij is vooral bekend van de gothic novels ‘De Ziener’, ‘Bloedlijn’, ‘Seance’ en ‘Blackwell’. Zijn eersteling leverde hem in 2010 zelfs de Schaduwprijs op. Valgaeren vindt de tijd rijp om ook eens een nieuw genre aan te snijden en wacht zich weldra ook aan het schrijven van thrillers. Hij blijft nog wel onder dak bij zijn huidige uitgever Lannoo, maar trekt voor zijn nieuwe segment naar het Uitgeverij Houtekiet van onder meer Jo Claes en Christian De Coninck.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today