15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

Staf en Mathias bouwen eigen pretpark

Coppens
© Medialaan/VTM

Gert Verhulst is binnenkort niet de enige met een eigen pretpark. Staf en Mathias willen na hun uren ook nog gratis op de rollercoaster gaan zitten, net als Gert. De broers doen het natuurlijk op hun eigen manier: ze bouwen hun pretpark zélf! Hashtag DIY. Do It Yourself!

Staf en Mathias zijn twee fervente surfers. Ze gaan in de vakantie op zoek naar de mooiste aanrollende golven op zee. Maar hoe graaf zou het zijn als ze hun eigen golf kunnen maken waarop ze hun favoriete hobby kunnen uitoefenen? Met de grootste graafmachine die ze konden vinden, graven ze een diepe geul die ze laten vollopen met water. Met behulp van een open container en de schep van de graafmachine, proberen ze een kunstmatige golf te maken. En plots wordt een meertje in Waasmunster heel even een nieuw Walhalla voor de Vlaamse surfer.

Kan je zwemmen in zand? Dankzij een zwembad met 8 kubieke meter zand, enkele planken met minuscule gaatjes erin en een krachtige compressor, wordt wat je onmogelijk acht ook écht: het zand verandert in een vloeistof! Mathias en Staf trekken hun vrolijkste zwembroek aan en duiken kopje onder … in zand! En zand kruipt overal, zelfs weken later laten ze overal waar ze komen nog een spoor van zand achter.

Twee kraaknette witte pakken en een goed glas wijn. Meer hebben de broers niet nodig om het nut van nanotechnologie te demonstreren. Want als je wijn morst, kan je maar beter een nanotechnologisch pak aan hebben. Net als bij een lotusbloem druppelt de wijn er af. Toch als je het er met een tuinslang afspuit.  Maar voor ze aan de proef beginnen, transformeren Staf en Mathias eerst heel even in de Romeo’s. Want wie draagt er nu een volledig wit pak?

Ieder pretpark heeft zijn state-of-the-art attractie waarmee ze kunnen uitpakken en waarvoor mensen graag uren in de rij staan. Bobbejaanland heeft zijn Typhoon, de Efteling zijn Python en Disneyland de Space Mountain. Wat kunnen de broers verzinnen om daar tegenover te zetten en ze zelf kunnen maken? Een zelfgemaakte bungee! Met simpele keukenrekkertjes.

Het Lichaam Van Coppens, donderdag 27 september 2018 om 20u35 bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today