19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Stephanie Planckaert blikt terug: “Ik voelde spijt en schaamte”

Foto: VRT

Stephanie Planckaert is ondertussen 32 en mama van 3 prachtige kinderen. Toch herinnert iedereen zich nog het moment waarop Stephanie en Christopher moesten aankondigen dat ze op 16 jarige leeftijd zwanger waren van een eerste kindje. Ook papa Eddy Planckaert reageerde vol ongeloof, maar bleef zijn dochter steunen.

In Humo blikken Stephanie en Christopher terug naar het moment waarop ze ontdekten dat ze zwanger waren. “Naast paniek en ongeloof overviel mij vooral een schuldgevoel toen ik ontdekte dat ik zwanger was van Iluna. Wat zou ik mijn ouders nu ook nog aandoen? Er was al een bepaald beeld van de familie opgehangen en ik zou daar nu nog een schepje bovenop doen.”

Verschillende gevoelens overvielen Stephanie en ze wist niet meer wat gedaan. “Ik voelde spijt en schaamte. Maar ik weet nu, zoveel jaar later, dat die emoties nutteloos waren. Maar als je als 15-jarige met een positieve zwangerschapstest voor je neus zit, in die familie, in die situatie, dan is het enige wat je kunt denken: waarom ben ik zo dom geweest?”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today