11 °C Antwerpen, BE
maandag 26 oktober 2020
11 °C Antwerpen, BE
maandag 26 oktober 2020

Steven Van Herreweghe herenigt Mathias Coppens met zijn eerste grote liefde

Mathias Coppens
Foto: VRT

Nu maakt hij het mooie weer bij VTM, maar de carrière van Mathias Coppens begon bij de openbare omroep, zo blijkt in de aflevering van Van algemeen nut van donderdag 22 februari.

Als 13-jarige speelt hij een rol in de gelauwerde tv-film De wereld van Ludovic. De film gaat over twee jonge pubers die verliefd worden en weglopen van huis. Maar de rol was voor Mathias heel speciaal:

“Al na dag één wist ik dat ik verliefd was. Ik ben in mijn leven nog nooit zo verliefd geweest als toen op Bella. Ik moest spelen dat ik verliefd was op mijn tegenspeelster, maar ik wás dat ook in het echt. Maar ik heb het haar nooit durven zeggen.”

Bella woonde tijdens de opnames tijdelijk bij Mathias thuis, omdat ze Nederlandse was. Voor Mathias waren dat twee zalige maanden. Maar in de film zat ook een delicate naaktscène tussen Mathias en Bella. Hoe Mathias die scène heeft aangepakt, ontdekt de kijker donderdagavond in Van algemeen nut.

Mathias zegt hierover:  “Ik had zoveel schrik om die scène te spelen, want Bella moest me in de film uitkleden en daarna moesten we helemaal naakt naast elkaar in bed liggen. En dat terwijl ik helemaal zot was van haar. Iedereen begrijpt dat dat als puberjongen niet eenvoudig was.”

Van algemeen nut: donderdag 22 februari om 20.35 uur op Eén.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today