11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 oktober 2020
11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 oktober 2020

Tom Waes steekt ‘Dos Cervezas’ in Russisch kleedje voor WK

Tom Waes
© VRT

Na Natalia, Steve Tielens en een rits andere artiesten, heeft nu ook Tom Waes een WK-song opgenomen.  Het is een Russische versie geworden van zijn oorwurm van destijds; ‘Dos Cervezas’.  

Van alle WK-songs waarmee we de afgelopen tijd rond de oren worden geslagen, bevat het nummer van Tom Waes het hoogste meezinggehalte.  ‘Dva Vodka Spasiba’, wat in het Russisch zoveel betekent als  ‘Twee Vodka’s Alsjeblieft’ is een bewerking van zijn grote hit uit 2010 ‘Dos Cervezas’.

“Het is een uit de hand gelopen grap,” zegt Tom. ‘Dos Cervezas’ was destijds een ongezien succes dat maandenlang de hitlijsten domineerde.  “Maar ik weet niet of ons dat nu weer lukt. Het is in de eerste plaats een voetballiedje dat zal gedraaid worden tijdens het WK. Het nummer zal ook op ‘Dance With The Devils’ staan, de supporters-cd van Studio Brussel, tussen de beste voetbalanthems en een paar nummers die de Rode Duivels zelf hebben gekozen. Er was toevallig nog één plaatsje vrij. Toen hebben ze gevraagd of ik niks kon bedenken op ‘Dos cervezas’.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today