10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Vincent Banic: “Ik heb daar nog geen tijd voor gehad”

Foto: VTM

Het was even schrikken toen Guido Van den Bossche werd opgepakt in ‘Familie’. Daarmee verdwijnt het personage ook meteen uit de reeks en is er alweer een Van den Bossche minder. In tegenstelling tot andere exits van personages, is het dit keer de acteur in kwestie zelf die er om gevraagd heeft.

“Ik moest de voorbije jaren mijn aandacht teveel verdelen over mijn restaurant en ‘Familie’ en dat was lastig. Ik heb er nu voor gekozen om mijn beide schouders onder het restaurant te zetten en dat werkt efficiënter”, legt Vincent Banic uit in ‘Familie’.

Guido gaat niet dood, dus een terugkeer is nog altijd mogelijk. Al weet Vincent niet of dat er zal inzetten.

“Ik weet zelf nog niet of dit een soort van verlof zonder wedde is, of eerder de aanloop naar een vervroegd brugpension. Ik zie wel. Mijn personage leeft nog en zit in de gevangenis voor drugsfeiten. Hoeveel jaar hij achter de tralies moet, wordt niet gezegd. Qua timing is er dus wat speling.”

De laatste opnamedagen dateren al van mei en dus heeft Banic al drie maanden niet meer op de set gestaan. Maar echt een groot gemis was er nog niet.

“Ik heb nog geen tijd gehad om het te missen door de drukte in mijn restaurant. Na mijn laatste opnamedag was er wel tristesse, maar nu voel ik me toch vooral vrij. Alsof er meer zuurstof in mijn leven is.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today