7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Volgend jaar vaart de Titanic op het Donkmeer

titanic the musical

Vrijdag 23 augustus 2019. Een datum waar de medewerkers van Festivaria nu al reikhalzend naar uitkijken. Die dag gaat hun nieuwste openluchtmusical in première. En wat voor één!

Festivaria – pionier in grootse openluchtspektakels in Vlaanderen – kiest in2019 resoluut voor een uitdaging van jewelste: ‘Titanic, de musical’. Gebaseerd op echte mensen aan boord van het meest legendarische schip ter wereld, is ‘Titanic, de musical’ een verbluffend en opwindend spektakel gericht op de hoop en dromen van haar passagiers. Elk van hen ging aan boord met een eigen verhaal, eigen ambities. 1.517 mannen, vrouwen en kinderen konden hun verhaal niet verder vertellen. 1.517 passagiers konden hun ambitie niet waarmaken. Want in de laatste uren van 14 april 1912 gebeurde het onmogelijke, het onzinkbare schip kwam tot zinken.

‘Titanic, de musical’ ging in 1997 op Broadway in première en kon op heelwat bijval rekenen. De muziek en liedteksten van Maury Yeston en het script van Peter Stone wonnen samen een Academy Award, een Emmy Award, een Olivier Award en drie Tony Awards. De originele Broadway- productie won vijf Tony Awards. Een absolute aanrader voor elke musicalliefhebber.

Regisseur van dienst is Tijl Dauwe, die bij Festivaria in 2017 zijn debuut maakte met het wervelende ‘Kiss me, Kate’. De choreografie is in handen van Ingrid Coppieters en Geert Baetens neemt het dirigeerstokje op.
Wie volgende zomer aan boord stapt van de Titanic op het Donkmeer houden we nog even geheim. Maar het belooft alvast een indrukwekkende cast te worden.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today