6 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Vosselaars schlagerfestival verenigt jong en oud in populaire muziek

Swoop
© RV

Zaterdagavond vond in De Gemeentehal in Vosselaar het zesde Schlagerfestival plaats.  De organisatie omschreef het schlagerfeestje als één van de meest succesvolle edities van de afgelopen jaren.

Dat er op muziek geen leeftijd staat, bewees het wel zeer divers en talrijk opgekomen publiek dat de Gemeentehal in Vosselaar kleurde.  Iedereen had wel zijn of haar favoriet.  De organisatie had samen met Kim Schillebeeckx van The Booking Company een zeer gevarieerde affiche weten samen te stellen.  “Dat vertaalt zich in een opkomst die beduidend hoger ligt dan de vorige edities,” liet iemand van de organisatie optekenen.

Bart Kaëll vervangt De Grietjes

Drie dames vervangen op het podium: het is niet iets wat elke artiest weet te doen.  Maar Bart Kaëll draaide er zijn hand niet voor om.  Omdat het damestrio niet meer is, werd hij verzocht én bereid gevonden om er in Vosselaar een ferme lap op te geven. En dat deed hij met verve!

Swoop moest dan weer niet veel moeite doen om de temperatuur in de hal een paar graden de lucht in te jagen.  Als er één iets is wat je Filip D’Haeze moet nageven, is het wel dat hij zich volledig smijt op het podium.

Voor Laura Lynn en vriend Matthias Lens voelde het weer even aan als thuiskomen.  Matthias – afkomstig van Arendonk – speelde in Vosselaar zo goed als een thuismatch.  Dat zijn carrière hier begon en de mensen van de streek ‘hun’ Matthias nog steeds in hun hart sluiten, vertaalde zich in enthousiast feestend publiek.

Get Ready! en iedereen voelt zich weer jong

Get Ready! op de affiche zetten, is een instant recept voor succes en ambiance in de zaal.  Jongeren die er nog niet waren toen Koen, Jimmy, JM en Glenn zichzelf op de tonen van ‘Diep’ een weg omhoog zongen, zongen luidkeels mee op de hits van weleer.  De iets oudere generatie die jong was toen het viertal net kwam piepen, werden op de tonen van hun hits terug in de tijd gekatapulteerd.

Sam Gooris, feestkoningin Jettie Palletie en Yves Segers (de ombetwistbare ambiancekoning) vervolledigden een zeer mooie affiche en zorgden ervoor dat het aanwezige publiek de kou van de afgelopen week volledig van zich af kon zingen!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today