18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Will Tura ziet film in première gaan in Oostende

Will Tura
© KFD

Op het Filmfestival van Oostende is zaterdagavond ‘Will Tura: Hoop Doet Leven’, een docufilm over de carrière en leven van Will Tura in première gegaan.

Zaterdagavond werd Tura in ware Hollywoodstijl ontvangen in de Koningin Der Badsteden.  ‘Will Tura: Hoop Doet Leven’, de documentairefilm van Dominique Deruddere over het leven en werk van Vlaanderens populairste zanger werd tijdens het Filmfestival van Oostende aan het publiek voorgesteld.  

Jean Kluger, die 50 jaar lang Wills producer en uitgever was, heeft regisseur Dominique Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen.

Compromisloos beeld

‘De Keizer van het Vlaamse lied’ is erg gesteld op zijn privacy, maar in deze film wordt aan de hand van privé foto- en filmmateriaal voor het eerst een beeld geschetst van de persoonlijke kant van de artiest.  Het resultaat is een compromisloos beeld van ’s mans rijkgevulde leven dat off screen wordt verteld door Jan Decleir. Samen met Myriam Dekoster, die al tientallen jaren met Jean Kluger en Will Tura samenwerkt, schreef Dominique Deruddere het scenario van de film. 

“Normaal komen de mensen naar mij kijken als ik met mijn band op een podium staan. Deze keer liggen de kaarten anders.  Mensen die de film zullen zien, zullen me doorheen de vele stadia van mijn leven op het witte doek zien,” aldus Tura zaterdagavond.  

‘Will Tura: Hoop Doet Leven’ wordt vanaf 12 september in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today