10 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

Sandra Bekkari haalt inspiratie uit groodmoeders keuken!

Sandra Bekkari
© Medialaan/VTM

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn in de keuken.  Wanneer je lekker wil eten, zijn eenvoudige gerechten nog steeds de beste.  Dat laat ook Sandra Bekkari volgende week zien in een nieuwe week van Open Keuken.

Op maandag duikt Sandra grootmoeders keuken in. Ze maakt een varkenshaasje met patatjes, waarbij ook onze Belgische trots, witloof, niet mag ontbreken. De aardappelen worden op een speciale manier bereid: ze worden gepoft in een zoutkorst. Voor de sausliefhebbers voorziet Sandra een snelle én lichte mosterdsaus. “Een perfecte start van de week!”

Een vegetarische steak tartaar: op dinsdagavond tovert Sandra een verrassend veggiegerecht op tafel. Ze gaat aan de slag met mozzarella, rucola en tomaat. “Als je het niet weet, zou je denken dat het een échte steak tartaar is!”, zegt Sandra enthousiast. Met het einde van Tournée Minérale in zicht, brouwt ze bovendien nog een laatste keer een alcoholvrij aperitief: een Bloody Mary zonder wodka. De perfecte mocktail om Tournée Minérale in schoonheid af te sluiten.

Op woensdag 28 februari is Thailand binnen handbereik in Open Keuken. Sandra maakt een tom kha kai, een typische Thaise soep, én gegrilde kipfilet in rode curry met een zoetzure salade.

“Tijdens de winter hou ik ervan om lauwe salades te maken”, zegt Sandra. Op donderdag maakt ze er één op basis van broccoli en de Cypriotische grillkaas halloumi. Nadien wordt er gezondigd met Sandra’s lievelingskoekjes: kokosrotjes met pure chocolade.

Vrijdagavond staat er shakshuka op het menu, een pittig eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. “Een brunchrecept om eens uit te testen in het weekend”, voegt Sandra eraan toe. Nadien sluit ze de week af met een frisse lunchsalade met rode biet, haring en appel.

Open Keuken, elke weekdag om 18u bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today