11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

Sweeney Todd voor de eerste keer in Vlaams theater

Sweeney Todd

Het nieuwe muziektheatercollectief vzw Pateeke o.l.v. Glenn Desmedt brengt Sweeney Todd komend theaterseizoen voor de eerste keer naar Vlaanderen. Met kleppers als Hans Peter Janssens, An Lauwereins en Deborah De Ridder in de hoofdrollen en de ambitie om met een live orkest te werken, leggen ze de lat alvast hoog voor hun eersteling.

Sweeney Todd, een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers.

Producent Glenn Desmedt beaamt: “Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus…”

Verhaal

Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak…

Praktisch

  • Locatie: Rode Zaal Fakkeltheater Antwerpen
  • Waneer? van 10 mei tot en met 19 mei 2019
  • Tickets en info: www.fakkeltheater.be  of 070 24 60 36

Er komen eind augustus nog audities voor de rest van de cast. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.sweeneytodd.be.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today