Kampioenen tellen af naar vierde film

FC De Kampioenen
© VRT/Ketnet

Sinds enkele maanden zitten de acteurs van het populaire televisieprogramma ‘FC De Kampioenen’ weer rond de tafel. Ditmaal om hun vierde film te bespreken, die ze weldra zullen gaan inblikken. Ook Herman Verbruggen, die al jaren vereenzelvigd is met zijn rol als de klunzige Marc Vertongen, telt af.

Het scenario is alvast goedgekeurd en de komende weken zitten we rond de tafel om de praktische zaken te bespreken,” liet hij aan onze redactie verstaan. “Op zondag 3 maart, tijdens Aalst Carnaval is het dan voor echt. Dan nemen we de overzichtscènes op waarin de Kampioenen te zien zullen zijn. We zullen ons die dag dan ook tussen de échte stoet en de échte toeschouwers begeven. Omdat je zoiets niet kunt overdoen, komt daar uiteraard nog wel wat voorbereiding aan te pas.

Ook carnaval tijdens de Paasvakantie

Dat een fictief programma, of in dit geval een film, wordt ingeblikt tijdens een reëel massagebeuren, is niet nieuw. Herinnert u zich nog de populaire reeks ‘De Ronde’ uit het voorjaar van 2011, waarbij heel wat scènes werden ingeblikt tijdens de Ronde Van Vlaanderen van 2010? Ook toen werd er druk gefilmd tijdens het evenement en vonden de studio-opnames pas later plaats. Ook voor de vierde Kampioenen-film zal dat niet anders zijn. ‘Omdat je uiteraard niet alles in één dag kan doen, worden de meer gedetailleerde scènes voor later gehouden. Zo zullen we onder meer samen met een honderdtal figuranten in bepaalde straten de stoet tijdens de Paasvakantie nog eens naspelen en de betreffende acteurs daar in detail filmen.’

Najaar in de zalen

Eenmaal de film ingeblikt is, zal regisseur Jan Verheyen alweer snel aan de monteertafel moeten gaan zitten. Dit najaar al wordt de film in de zalen verwacht.

advertentie