Wende wint Edison Pop-award voor beste album

0
© Rumoer

Maandagavond zijn de Edisons Pop 2019 uitgereikt in de Westergasfabriek in Amsterdam. De muziekprijs wordt al sinds 1960 jaarlijks georganiseerd en krijgt een professionele en onafhankelijke vakjury, die telkens drie genomineerden selecteert in elke categorie.

Net zoals bij de Vlaamse MIA’s worden er prijzen uitgedeeld voor de beste artiest in categorieën als ‘Pop, ‘Rock’, ‘Alternative’, Doorbraak’, enzovoort. Uiteraard is ook ‘Beste Album’ een award waard, en die ging gisteren naar Wende voor haar album ‘Mens’!

‘Mens’ verscheen vorig jaar, als neerslag van de gelijknamige theatertour die Wende in 2017 hield. Met de confronterende teksten en een gedurfde elektronische sound wist ze in de moedertaal een unieke sfeer neer te zetten, die na de vele lovende (pers)reacties in Nederland én België nu ook bekroond wordt met een gerenommeerde popprijs!

De jury had onder meer het volgende te zeggen: “het knappe was dat ze haar publiek in haar overrompelende veelzijdigheid mee wist te nemen op die avontuurlijke muzikale ontdekkingstocht. Als geheel is ‘Mens’ het bewijs dat als Wende Snijders iets aanpakt het altijd iets bijzonders oplevert. Het album is een voorlopig hoogtepunt in haar kleurrijke oeuvre, dat tegelijkertijd doet uitzien naar het vervolg.”

Op 13 april komt Wende met haar clubtour rond ‘Mens’ naar De Roma in Antwerpen.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here