Gene Thomas: “Ik hou van de koers, ook al ken ik niks van wielrennen!”

Gene Thomas
© Gwenny Eeckels

Met de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en komend weekend De Ronde van Vlaanderen, zijn het hoogdagen voor de wielerliefhebbers. Zanger Gene Thomas houdt ook van de koers.

“Maar ik ga voor de sfeer en de ambiance eromheen, want zelf ken ik niks van wielrennen. Ik heb nog gevoetbald en ik fiets af en toe als recreant. Toch vind ik het heerlijk om aan de meet rond te lopen en na afloop van de wedstrijd de mensen te trakteren op een concert. Sport en muziek, da’s pure chemie.”

Vrijdag was het drummen en kon je over de koppen lopen aan de aankomstlijn van de E3 Harelbeke. Net als de voorbije jaren lokte de wielerwedstrijd een massa kijklustigen naar West-Vlaanderen. Ook zanger Gene Thomas was uitgenodigd door de organisatoren om er na afloop van de koers te zingen met de live band. “Ik vind de sfeer en ambiance die er hangt bij de aankomst geweldig. Mensen kijken vol spanning uit naar de renner die als eerste over de meet bolt en zijn handen in de lucht steekt als winnaar. Vrijdag was het een Hollander (Niki Terpstra won dit jaar E3 Harelbeke), maar hij rijdt voor een Belgische ploeg Quick Step. Da’s ook het enige wat ik zelf van de koers ken, maar ik vind dat niet erg. Ik ben graag op de koers, tussen de mensen en zeker als ik na afloop mag spelen. Na de inspanningen en het supporteren, kunnen de mensen zich ontspannen op onze muziek, alhoewel ik merk dat het koerspubliek na afloop nog veel adrenaline heeft. Ik moet niet veel moeite doen om ze mee te krijgen. Iedereen is er voor zijn plezier. Dat zie je als je op het podium staat en dat ervaar je aan het applaus dat je krijgt en de waardering. Sport en muziek, da’s een mooie match. Voor mij mag het alle dagen koers zijn”, zegt Gene Thomas.

advertentie