17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Willy Sommers, Sergio en Swoop op affiche Festival Van De Ambiance

Willy Sommers
© Jeroen D'Havé

Eerst mogen de coureurs zich uitleven op de wielerpiste in ’t Gentse Kuipke, maar na de 6-daagse is het op zaterdag 1 december tijd voor de artiesten. Die kunnen zich helemaal laten gaan op de 8ste editie van het Festival van de Ambiance.

Met Willy Sommers kiest het Festival van de Ambiance dit jaar opnieuw voor zekerheid. Willy is ook in Gent bijzonder populair. “Gent heeft zijn Gentse Feesten en datzelfde enthousiaste publiek komt ook naar ’t Kuipke. Voor een artiest is het geweldig wanneer hij wordt aangemoedigd door een massa enthousiaste mensen, die vooral zin hebben om te feesten. De tapkraan stroomt rijkelijk en de mensen zingen luidkeels mee met de artiesten op het podium. Een echt volksfeest waar ik opnieuw enorm naar uitkijk, zeker als iedereen weer meedoet met ‘Laat de zon in je hart’. Man, dat wordt weer een recordpolonaise om naar uit te kijken.”

Ook Swoop komt dit jaar terug naar het Festival van de Ambiance en daar is frontman, en Oost-Vlaming, Filip D’Haeze erg blij mee. “Vorig jaar kregen we mails en sms’en waarom wij niet op de affiche stonden van mensen die ons misten. De mensen associeren ons met het festival, maar ook omgekeerd. Voor Swoop is optreden op het Festival van de Ambiance ook één van de hoogtepunten van het jaar. Het is bijna een thuismatch, omdat een aantal leden van onze band afkomstig zijn van Oost-Vlaanderen. In deze regio hebben wij dus ook een grote fanbase en die zijn altijd massaal aanwezig in ’t Kuipke, omdat ze weten dat we er dan altijd een speciaal optreden van maken, met vooral veel kleur.”

De derde en laatste naam die nu al wordt bekendgemaakt voor het Festival van de Ambiance 2018, is die van Sergio. Nog steeds is de man uit Lubbeek razend populair bij het publiek. “Voor de één is hij een vrouwenmagneet, voor de andere is hij de gedroomde stamgast waar je graag mee aan de toog hangt. Sergio weet hoe hij met zijn publiek moet omgaan. Een geboren entertainer die in z’n repertoire moeiteloos switcht van het levenslied van Hazes, naar de stomende 90’s beats van Touch of Joy, een band waarvan hij jarenlang frontman was. Sergio is een podiumbeest dat pas tevreden is wanneer iedereen in de zaal zich amuseerde. De voorbije jaren wilden we hem graag op ons Festival van de Ambiance-podium hebben in Gent, maar dat lukte niet met z’n agenda. Op 1 december komt daar verandering in en staat hij effectief in ’t Kuipke. Een optreden om naar uit te kijken”, zegt Kris Bloemen namens de organisatie.

Praktisch

Tickets voor het Festival van de Ambiance op zaterdag 1 december in ’t Kuipke Gent kan je bestellen op www.festivalvandeambiance.be of op 070 345 345.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today