11 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
11 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

Queen of disco Gloria Gaynor komt in 2019 naar Oostende

Gloria Gaynor
© RV

Na een succesvolle doortocht tijdens Studio 54 in 2016, komt Gloria Gaynor op 28 juli 2019 eindelijk nog eens naar ons land en staat ze met haar liveband in Kursaal Oostende.

De 69-jarige, ravissante Amerikaanse ‘Queen of Disco’ kijkt uit naar haar nieuwe ‘Testimony’-wereldtournee, waarmee ze dus ook ons land bezoekt.

Met veel glitter en glamour, onder de gunstige disco-sterren, scoorde Gaynor in 1975 haar eerste wereldhit met ‘Never Can Say Goodbye’. Zingen had ze van thuis meegekregen. Haar vader zong in nachtclubs, haar moeder had een prachtige stem en met haar broers en zussen werd er ten huizen Gaynor ook frequent gezongen. Gloria was ooit lid van het schoolkoor. Dankzij Johnny Nash, de man die Bob Marley ontdekte en samenwerkte met popidool Paul Anka, werd Gloria Fowles ontdekt en omgedoopt tot Gaynor. In 1978 volgde ‘I Will Survive’, in 1991 was het raak met haar versie van ‘Can’t Take My Eyes Of You’ en één jaar later stond ze er met ‘First Be A Woman’. De levende legende kan terugblikken op een succesvolle carrière van meer dan 40 jaar. Gloria blijft zich inzetten voor verschillende liefdadigheidsinstellingen, waarbij ze niet alleen haar tijd, maar ook haar talenten gebruikt om mensen bewust te maken om fondsen te werven die mensenlevens redden. Gaynor behaalde onlangs haar bachelor in de gedragswetenschappen, waardoor ze jongeren en gezinnen beter kan helpen en begeleiden. Gloria Gaynor was te zien in ‘Ally McBeal’, ‘The Wayans Bros.’ en ‘That ’70s Show’. Twee jaar geleden kreeg ze van de Israëlische consul-generaal de ‘Martin Luther King Jr Award’, als inspirator en voorbeeld.

Tickets voor het Gloria Gaynor ‘Testimony’-concert, op 28 juli in het Kursaal Oostende, bestel je op www.concertevents.be of telefonisch, op 0479 31 84 55

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today