Eén start met opnames van nieuwe psychologische roadthriller ‘GR5’

GR5-foto-cast
© VRT/Eén

Op 8 mei start Eén met de opnames van de nieuwe, psychologische roadthriller GR5, met in de hoofdrollen onder andere Boris Van Severen, Lucas Van den Eynde en Violet Braeckman, in een regie van Jan Matthys.

GR5 draait rond vier twintigers die samen het Grote Routepad 5 afstappen, ter herdenking van hun vriendin Lisa. De tocht zal hen voorgoed veranderen: de zware fysieke inspanning en onderlinge spanningen leiden voor iedereen tot een confrontatie met zichzelf, en een zoektocht naar de waarheid achter Lisa’s verdwijning.

Lisa legde vijf jaar geleden de GR5 alleen af en verdween plots tijdens de tocht. Het raadsel van haar verdwijning is nooit uitgeklaard. Wat is er met haar gebeurd? Had ze een ongeluk? Stapte ze zelf uit het leven? Of werd haar iets aangedaan? De laatste woorden in haar dagboek bevestigen een wanhoopsdaad. Nu leggen haar vrienden Zoë, Michiel en Ylena diezelfde tocht af, van de Noordzee over de Ardennen, de Vogezen en de Franse Alpen tot de Rivièra, om Lisa te herdenken. Allen hopen zo hun verwerkingsproces te kunnen afsluiten, maar ieder heeft een eigen reden om mee op tocht te gaan.

Ook Piet, de vader van Lisa, besluit op het laatste moment mee te gaan. Hij wil onderweg nog een laatste keer uitzoeken wat er met zijn dochter gebeurd is. En Piet is niet de enige die ongevraagd aansluit… Bart, de partner van Ylena, volgt onverwacht enkele etappes van de tocht. Met het dagboek van Lisa en nieuwe getuigenissen hopen de reisgenoten de puzzel te kunnen leggen en Lisa – dood of levend – terug te vinden.

De hoofdrollen in GR5 worden gespeeld door Boris Van Severen, Violet Braeckman, Saïd Boumazoughe, Laurian Callebaut, Indra Cauwels en verder ook Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen en Michai Geyzen.

De opnames van GR5 lopen van 8 mei tot eind oktober. Wanneer de reeks wordt uitgezonden, wordt later bekend gemaakt.

advertentie