15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

James Blunt inspireerde Gene Thomas voor nieuwe single

Gene Thomas
© Gen-Ius

Met zijn nieuwe single ‘Je ne pense plus qu’à toi’ gaat Gene Thomas voor een herhaling van het succesverhaal dat hij schreef met ‘Soleil Soleil’; zijn zomersingle van vorig jaar.

Het idee ontstond tijdens het douchen. In ben er letterlijk uitgesprongen en in de badkamer heb ik de tekst en melodie ingezongen op mijn smartphone. Eerst in het Frans en later heeft Stefaan Fernande dan voor een 95 % Nederlandstalige tekst gezorgd. De titel ‘Je ne pense plus qu’à toi’ is Franstalig gebleven omdat Stefaan niets beter kon vinden. “Gene, ik vind niets beters om die titel te verwoorden. Hou dat maar zo”, en ik ben hem daarin gevolgd.

James Blunt als inspiratie

‘Je ne pense plus qu’à toi’ vertelt het verhaal van iemand die in de metro zit, daar een madam tegenkomt en na het kruisen van hun paden haar niet meer uit zijn hoofd kan zetten. “Geïnspireerd op James Blunt zijn ‘Beautiful’, maar dan in mijn Brussel, want ik ben in Sint-Joost-ten-Node geboren. Ik heb daar een groot deel van mijn jeugd doorgebracht en als wij spraken over ’t stad’, dan ging dat over De Nieuwstraat en Den Eldorado, de cinéma die nu omgedoopt is tot UGC. Ik ben tweetalig opgevoed en opgegroeid met de gedubte tekenfilms op RTL-TVI. Op een Franse camping brachten wij met ons gezin de vakantie door”, zegt Gene met een nostalgische, hartverwarmende blik. 

Funky

In het verleden werkte Gene voor zijn muzikale producties samen met zijn vorig jaar overleden vriend-producer Wim Claes. “Het was en is een uitdaging om alles zelf te doen, maar het is gelukt en ik ben ongelofelijk blij met het resultaat. Een gloednieuwe single, met een verrassende mix van dance vibes, funky grooves en een toffe beat. Binnenkort draaien we de video en als je mij een beetje kent, weet je dat het iets speciaals gaat worden. Het scenario zit in mijn hoofd, nu nog de uitwerking”, zegt de selfmade-artiest die klaar is voor een drukke zomer. “Solo, met mijn live band en met de Vlaanderen Boven Band, worden het mooie maanden. Het enige wat ontbreekt zijn warmere temperaturen en een stevige portie zon, maar ik ben er zeker van dat we dat ook voor elkaar gaan krijgen. Let maar op!”

‘Je ne pense plus qu’à toi’ van Gene Thomas verscheen vrijdag 10 mei digitaal op het Gene-ius-label, dat verdeeld wordt door Buzzard. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today