4TACT klaar om Vlaanderen te veroveren

4TACT is een nieuwe groep, bestaande uit vier mannen (Ive Gorris, Johan Van Mechelen, Robby Van ’t Groenewolt en Wim Gijselinckx). Een tijdje geleden waren ze te gast op MENT TV bij ‘Herbert’ en werd uit de doeken gedaan dat er een vraag kwam van ‘vzw De Strangers voor altijd’ om de muziek van De Strangers terug onder de mensen te brengen.

Kortom, 4TACT zijn vier stemmen, een gezonde dosis humor en de authentieke nummers van De Strangers die in een fris jasje worden gestoken. Zij brengen met hun Tribjoet show, zoals ze het zelf noemen een hommage aan hun Antwerpse helden. Het wordt in ieder geval geen kopie van wat vroeger is geweest, want de echte Strangers zijn uiteraard niet te vervangen. De Tribjoet Show zal sprankelen en voor heel wat ambiance zorgen, want op dat vlak wil 4TACT De Strangers wel degelijk imiteren.

4TACT heeft trouwens al eerder, spontaan en akoestisch opgetreden, in café Den Engel en (voor een publiek van dokwerkers) in De 7 Schaken op de Grote Markt van Antwerpen. De première van de Tribjoet show vindt plaats op 14 mei. Vanaf juni beginnen ze er dan definitief aan!

Ondertussen bracht 4TACT met “De Strangers Medley” zopas een eerste single uit. Deze single is als download beschikbaar via Spotify en Apple Music. Er werd ook een clip opgenomen, die je terugvindt op de YouTube-pagina van 4TACT.

(Nico Vanaken)

advertentie