Grote zorgen om dochtertje van Danzel

Danzel
@DPG Media

Danzel beleeft op professioneel vlak nog steeds hoogdagen dankzij zijn wereldhit ‘Pump it up’, maar privé gaat het de zanger die doorbrak dankzij Idool 2003 minder voor de wind.

Danzels 13-jarige dochtertje Zenna werd vijf jaar geleden gediagnosticeerd met een auto-immuunziekte. “Ze kreeg toen een infectie aan de hersenen en ruggengraat,” vertelt papa Johan Waem, oftewel Danzel. “Haar leven hing aan een zijden draadje.” Na een lange behandeling genas ze, maar aan hun lijdensweg kwam geen einde…

Zenna kreeg even later last van een optische neuritis, een ontsteking van de oogzenuw wat een rechtstreeks gevolg was van haar auto-immuunziekte. Het meisje werd met succes behandeld maar in december moest ze opnieuw opgenomen worden met dezelfde klachten.

Gelukkig is Zenna mentaal erg sterk, vertelt een trotse papa. En haar ziekte steekt ook maar met vlagen de kop op. Maar dat die auto-immuunziekte altijd opnieuw kan toeslaan weegt wel op het gezin. “Wat is succes waard, als je dochter zo ziek is,” vraagt Danzel zich luidop af in Dag Allemaal.

advertentie