Siska Schoeters denkt nog elke dag aan Christophe Lambrecht

Siska Schoeters
@Sven Verbecke

Siska Schoeters moest in 2019 voor het eerst afscheid nemen van iemand met wie ze heel close was: Christophe Lambrecht. De radiomaker overleed ondertussen zes maanden geleden, maar nog steeds is Siska er dagelijks mee bezig. In een WhatsAppgroepje met enkele close vrienden van Christophe Lambrecht is er wel altijd activiteit. En je kan er ook in kwijt wanneer je het even moeilijk hebt.

Siska Schoeters geeft in Nina toe dat het lang geduurd heeft voor ze besefte dat Christophe Lambrecht écht dood was. “Ik hoor hem nog altijd lachen,” geeft Siska toe. Zijn bidprentje hangt ondertussen bij Siska thuis op het toilet. “Je kan dat een oneerbiedige plaats noemen, maar het is wel een plek waar je heel vaak komt. Ik zie hem elke dag,” aldus Siska Schoeters.

“Sinds zijn dood zijn er ook mooie dingen gebeurd,” geeft Siska Schoeters toe. Zo kwamen zijn vrienden allemaal samen op Christophes verjaardag voor een picknick. “Ik heb geleerd dat de dood kan verbinden. Je móét iets zoeken wat hier goed aan is,” aldus Siska Schoeters in Nina.

advertentie