7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 4 december 2020
7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 4 december 2020

Creatieve duizendpoot Tylaine Van den Broeck brengt album ‘Mermaid Magic’ uit

Tylaine Van den Broeck is een klassiek geschoolde pianiste en actrice, die studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Maar vooral: een creatieve duizendpoot.

Ze is vooral bekend als de vaste pianiste (sinds 1998) van Helmut Lotti. Tylaine nam ook deel aan het VTM-programma ‘De Designers’ en als actrice was ze te zien in vele tv programma’s (zie lager).

Muziek blijft Tylaine’s bezigheid nummer één. Sinds 1995 is Tylaine verbonden aan de Heistse academie waar ze pianoles en ensemble geeft.

In 2018 bracht de Heistse pianiste en componiste haar debuutalbum met postklassieke composities uit ‘Tra cielo e terra’. Dit album kreeg de nodige aandacht op Klara en werd live voorgesteld in een uitverkochte AB-club.

Twee jaar geleden lanceerde ze haar eigen kledinglijn. In de gekende Maison Tylaine-stijl: vrouwelijk, kleurrijk en een vleugje speels gedurfd.

Naast pianistieke, orchestrale en instrumentale composities laat Tylaine zich op haar nieuwste album ‘Mermaid Magic’ af en toe begeleiden door cello en viool en er is nog een opmerkelijke samenwerking nl. met belpopicoon Maurice Engelen .

Engelen maakte een adaptatie van het instrumentale nummer ‘A mermaid has no tears’ en maakte er een tekst en melodielijn op. Dit werd het nummer ‘Change your mind’ – de bonustrack op het album.Tylaine werkt al meer dan 12 jaar nauw samen met Maurice Engelen, als keyboardspeler in zijn band Praga Khan. Dit alles toont aan hoe divers deze Heistse creatieve duizendpoot uit de hoek komt.

Tylaine kan je niet in één vakje stoppen. Vijftien jaar lang maakte Tylaine deel uit van het ‘Golden Symphonic Orchestra’ dat met Helmut Lotti de wereld rondtrok. Maar ze mocht ook het podium delen met tal van nationale & internationale sterren zoals Toots Thielemans, Laura Pausini, Sir Cliff Richard & Praga Khan.

Haar eigen muziek omschrijft ze als ‘postklassieke muziek’, welke in wezen klassieke muziek is verweven met enerzijds invloeden uit jazz en rock en anderzijds elektronische klanken. Aan de andere kant van het muzikale spectrum beroert ze al meer dan twaalf jaar de toetsen bij Praga Khan.

“De Helmut Lotti periode was een ongelooflijk toffe periode. We zijn op plaatsen geweest en hebben mensen ontmoet waar je normaal, ook als muzikant, enkel maar kan van dromen: ik denk aan Hugh Grant, Salma Hayek of Dustin Hoffman. Elton John heb ik de hand geschud. Als muzikant is het belangrijk niet te vervallen in typecasting. Hoewel het twee totaal verschillende dingen lijken (Helmut Lotti & Praga Khan), doe ik hetzelfde: ik vertel mijn verhaal. Daarbij ben ik zowel de rockchick als de klassieke muzikante.” (bron: Showbizzsite)

Koop hier deze release

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today