14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Guga Baul: “Dat is echt mijn roesmiddel”

Foto: Play4

Terwijl sommige mensen van kleine dingen erg gelukkig kunnen worden, ligt dat bij Guga Baul toch een beetje anders. Hij ervaart niet snel een echt geluksgevoel.

“Als ik eerlijk ben weet ik eigenlijk niet eens wat dat is. Toen ik vader ging worden, hadden mensen me op voorhand gezegd dat ik intens gelukkig zou zijn. ‘Ge gaat u een ander mens voelen. Ge wordt overrompeld door warmte en liefde.’ Maar toen het eenmaal zo ver was, was dat grote wauw-gevoel er niet. Ik heb me daar lang ambetant en schuldig over gevoeld, vooral tegenover Tine. Gelukkig kwam het mettertijd wél, en nu zou ik m’n jongens natuurlijk voor geen geld van de wereld willen missen”, geeft hij toe in Het Laatste Nieuws.

De comedian raakt moeilijk in het moment en ervaart gewoon niet snel een gevoel van intens geluk. Ook niet tijdens de dingen die hij graag doet, zoals tennissen.

“Al spelend op een podium heb ik dat wel. Daar kan ik gemakkelijker de dingen loslaten. Niet altijd, maar als ik kan freewheelen binnen een afgebakend kader voel ik mij in mijn element en ben ik in the zone. Spelen, dat is echt mijn natuurlijk roesmiddel. Maar ik maak er ook liever niet te veel woorden aan vuil, want dat is het gevaar met intens geluk. Dat als je het benoemt, het weg dreigt te glippen. Met stilte is het ook zo. Stilte is prachtig. Maar als je zegt: ‘Wat is het hier stil’, heb je het alweer kapotgemaakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today