26 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022
26 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022

Sven De Ridder en Joke Emmers spelen hoofdrollen in musical Iedereen Beroemd

Iedereen Beroemd
© Judas

Donderdag onthulde producent Judas TheaterProducties de namen van de acteurs die de hoofdrollen spelen in hun nieuwste musicalcreatie Iedereen Beroemd. Regisseur Frank Van Laecke koos voor bakken professioneel talent én toch verrassende namen: acteur Sven De Ridder en Joke Emmers.  

Acteur Sven De Ridder is dit seizoen niet van de podiumplanken en het kleine scherm af te slaan, maar deze keer waagt hij zich voor het eerst aan een musical. Joke Emmers, bij het grote publiek bekend van televisieseries als Callboys en Beau Séjour, maakte vorig seizoen furore in de populaire televisiequiz ‘De Slimste Mens Ter wereld”.

De hoodrolspelers werden voorgesteld onder het alziend oog van Jelle Cleymans die instaat voor de muziek en liedteksten van deze musicalcreatie. Sven De Ridder speelt de rol van Jean Vereecken die op aandoenlijk, wanhopige wijze zijn dochter Marva, gespeeld door Joke Emmers, naar de top wil helpen. Wie de overige vijf rollen in de hoofdcast zullen spelen en de namen van het ensemble? Dat blijft nog even geheim tot aan het begin van het nieuwe theaterseizoen.

Verhaal

Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken. Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren.

Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

Primeur voor Jelle Cleymans

Voor Jelle Cleymans is het zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical. Na succesvolle rollen op het podium, zoals ‘Kuifje, De Zonnetempel’, ‘Robin Hood’, ‘Anatevka’ en ’14-18′, staat hij dit keer voor het eerst aan de wieg van een musicalcreatie: “Ik vind het ontzettend spannend en boeiend om voor de eerste keer de muziek voor een avondvullende musical te mogen schrijven. Het is fantastisch dat samen met mijn vriend Frank Van Laecke te kunnen doen. Ik ken niemand in het musicallandschap die zo gepokt en gemazeld is als hij!
Ik ben altijd een enorme fan van “Iedereen Beroemd” geweest. Het onderwerp spreekt me heel erg aan omdat het alle facetten van de Vlaamse showbizz belicht en tegelijk heerlijk satirisch is.”

Praktisch

  • Première op 17 februari 2019 in première in Theater Elckerlyc te Antwerpen.  Verder zijn er voorstellingen op 15, 22, 23 februari en 1, 2, 8, 9 maart 2019 om 20u15 en 17, 24 februari en 3, 10 maart 2019 om 15u15.
  • Tickets en info: www.judas.be en 070 691 002

 

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today