19 °C Antwerpen, BE
woensdag 5 oktober 2022
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 5 oktober 2022

Niels Destadsbader: “Daar heb ik voor gezorgd”

Niels Destadsbader: “Daar heb ik voor gezorgd”

Foto: Maarten Geukens

De VRT wil graag weer wat populairder en volkser worden en schakelt daarvoor deze zomer de hulp in van Siska Schoeters en Niels Destadsbader. Zij presenteren deze zomer ‘Zomerhit’ en brengen zo sinds lang terug een muziekprogramma op de buis.

Voor velen is het wat raar dat gewezen StuBru presentatrice Siska Schoeters zo’n programma presenteert. Er wordt nog steeds vaak en veel in hokjes gedacht, hoewel Schoeters dacht dat dat al lang aan het verdwijnen was.

“Ik leer mijn kinderen dat niets ‘voor jongens’ of ‘voor meisjes’ is. Mijn zoon had mijn slippers geleend, zo met van die grote strikken. Minnie lachte hem uit: ‘Je bent precies een meisje!’. Dan zet ik dan even recht. Mijn zoon draagt graag roze, maar is ook een supercoole gast die gaat skaten”, zegt Siska in Dag Allemaal.

Siska heeft het zelf nooit gezien alsof ze bij StuBru ook in een hokje werd geduwd. “Ik heb dat zelf nooit gehad. Toen Beyoncé nog niet gedraaid mocht worden op StuBru, gooide ik die er soms toch tussen. Ik heb zelfs af en toe Niels gedraaid in ‘De dag draait door’. De luisteraars kozen dat, hé.”

Nederlandstalige muziek is de laatste jaren steeds populairder geworden en Niels is ervan overtuigd dat tot 70% van de grote finale van ‘Zomerhit’ Nederlandstalig gaat zijn. “Ik heb zeker mee deuren opengetrapt en ik ben daar trots op. Al heb ik dat niet alleen gedaan. Bazart en ik zijn daar op hetzelfde moment mee begonnen, en Clouseau was er ook nog!”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today