22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Yanni Bourguignon: “Ik heb daar maar weinig aan gehad”

Foto: VTM

Op dit moment is het ten huize Yanni Bourguignon een drukte van jewelste. De ‘Familie’-acteur heeft twee dochters, eentje van anderhalf en eentje van 12 weken oud. Bovendien is hij nog eens geregeld weg omdat hij de hoofdrol speelt in ’14-18: de musical’.

Dat hij in die musical mag meespelen is een droom die uitkomt voor de jonge acteur. Hij volgde ooit een musicalopleiding en studeerde ook musical aan het conservatorium.

“Alleen heb ik er daarna maar weinig aan gehad omdat Familie op mijn pad kwam. Dankzij mijn rol van Jan in 14-18 kan ik me eindelijk eens helemaal uitleven in het genre. Op het zotste podium van België dan nog. Wat zeg ik? Van de wereld”, zegt Yanni enthousiast in Story.

Yanni was geen onbekende bij Studio 100 en hij kreeg al wel vaker eens een telefoontje of hij auditie wilde doen voor een bepaalde rol.

“De voorbije jaren kreeg ik regelmatig een telefoontje van de casting director of ik interesse had in een rol die ze mij wel zagen spelen. Maar dan moet je nog altijd een test komen doen. Klopt het in het verhaal en met mijn tegenspelers? In het verleden is dat met 40-45, Daens en Les Misérables telkens op niets uitgedraaid. Tot nu dus.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today