Axel Daeseleire in nieuw programma over louche wereldhandel

0
Axel Daeseleire
© Medialaan/VTM

Na Axel Opgelicht, duikt Axel Daeseleire opnieuw onder in de schimmige wereld van wat op het randje van legaal is.  Hij doet dat voor een nieuw programma van programmamaker Eric Goens.  

Het programma dat in het voorjaar van 2019 op VIER te zien zal zijn, vertrekt vanuit het dagelijkse leven.  Van daaruit wordt een vorm van trafiek gevolgd.  Daarbij zal Daeseleire de grenzen van wat maatschappelijk en ethisch is opzoeken.  “We gaan niet naar een crimineel stappen en vragen waar hij zijn drugs heeft gekocht om dan te zien of wij er kunnen kopen,” steekt Goens van wal. “Ik zeg niet dat drugs niet maatschappelijk relevant zijn, maar wij bewandelen andere pistes. Het is een heftig, journalistiek programma dat in binnen- en buitenland wordt gedraaid.”

Het programma van Goens doet een beetje denken aan Axel Opgelicht, het programma dat Daeseleire op VTM presenteerde en waarin hij de aandacht wou vestigen op hoe toeristen in het buitenland opgelicht worden.  Toch benadrukt Eric Goens dat dit iets totaal anders wordt.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here