De Grote Schijn: een magische avondwandeling door het Rivierenhof

De Grote Schijn

Op een boogscheut van de stad Antwerpen kom je weer op adem in een magisch mooi stukje natuur: het Rivierenhof. Tijdens de herfstvakantie wordt het park nóg wat magischer, tijdens ‘De Grote Schijn’.

Het lijkt wel alsof het park besprenkeld werd met toverstof: achter iedere boom wacht een nieuwe verrassing. Bomen lijken tot leven te komen, planten begroeten je met hun klanken en zwammen krijgen een lichtgevende gloed terwijl water in de omgekeerde richting loopt. De Grote Schijn neemt je van 26 oktober tot en met 4 november 2018 mee voor een zinnenprikkelende tocht door het donker. Niet zómaar een wandeling, maar één groot totaalspektakel waarbij je geniet van de pracht en kracht van de natuur in duizenden geuren en kleuren.

Tijdens valavond, wanneer de zon verdwijnt achter de bomen en de maan haar plek inneemt, verspreidt de magie zich over het Rivierenhof. Bomen en planten spelen de hoofdrol tijdens De Grote Schijn, met het park als prachtig decor voor een feeërieke ervaring.

Verdwalen in het park, terwijl de bomen en planten je de weg wijzen. Of even halt houden om te praten met een muzikale treurwilg om nadien je tocht te vervolgen langs een feeëriek verlicht pad. Tien dagen lang, van 26 oktober tot en met 4 november, is één van de meest bezochte groene plekjes van Antwerpen het decor voor ‘De Grote Schijn’.

Tijdens de 2 kilometer lange wandeling ontdek je de mooiste hoekjes en plekjes van het park. Het hele parcours is één grote beleving: indrukwekkende technieken voeren je van de ene mysterieuze verrassing naar de andere. Een uniek audiovisueel spektakel brengt een verhaal zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Jij wandelt. Het park verwondert.

Betoverd door de kracht van de natuur… en van techniek

De-Grote-Schijn

Geen feeërieke wezens of boze tovenaars die hun magie verspreiden en zo het bos tot leven wekken, maar een sterk staaltje techniek.

De Grote Schijn wordt geproduceerd door La Tilia, dat de top van de Belgische en wereldwijd gerenommeerde evenementensector wist te verzamelen voor dit project. Zoals Mundomatic, een globale en sterk geapprecieerde technisch producent. Het is het collectief rond producer, technisch en creatief brein Piet Winten. Hun brede deskundigheid en internationale connecties reiken van China tot de VS.

Lieven Scheire is alvast heel enthousiast : “Combineer natuur met wetenschap en technologie en ik ben de gelukkigste man ter wereld. Ik ben heel benieuwd hoe dit park tot leven gaat komen.”. Jef Neve zal een nummer componeren voor De Grote Schijn. Het wordt een soundtrack, die tot leven komt op één punt tijdens de wandeling.

Praktisch

  • Waar? Rivierenhof, Antwerpen
  • Wanneer? Van 26 oktober tot en met 4 november 2018 van 18u tot 23u
  • Prijs: 15 euro voor een standaardticket, 12 euro voor kinderen tot twaalf jaar en 65+, gratis voor kinderen tot 3 jaar
advertentie