13 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
13 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

Nieuwe K3-zone feestelijk geopend in Plopsaland De Panne

K3
© Plopsa

Zaterdag onthulden Hanne, Marthe en Klaasje van K3 op feestelijke wijze hun eigen zone in Plopsaland De Panne met bijhorende ‘K3 Roller Skater’, een achtbaan waarin bezoekers zich een weg banen langs een verrassend parcours. Ook het nabijgelegen restaurant kreeg een update en gloednieuwe invulling.

De nieuwe K3-zone met K3 Roller Skater is een opfrissing van de ‘Rollerskater’ die in 1990 geopend werd, toen Plopsaland De Panne nog Meli Park was. “We zijn de laatste jaren volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park zoals de Ploptuin, het Kermisplein en de Wereld van Kaatje. De Rollerskater met bijhorende zone en restaurant kon uiteraard niet achterblijven!”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

De zone werd de afgelopen maanden volledig gestript en in een spetterend K3-kleedje gestoken. Met een totale lengte van 335 meter en een hoogte van 13 meter kunnen bezoekers aan een snelheid van 46 km/u naar beneden razen en dit allemaal in een fantastisch Roller Disco-thema. Het nabijgelegen restaurant kreeg tevens een volledige make-over en werd omgetoverd tot ‘K3 Keuken’.

Het officiële openingsmoment vond deze middag in het bijzijn van Hanne, Marthe en Klaasje van K3 plaats. Zij gaven, samen met al hun fans, het startschot voor de eerste rit van de nieuwe K3 Roller Skater. Nadien maakten ze zelf een ritje en gaven ze een spetterend liveoptreden op Het Dorpsplein. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 500.000 euro.

Toekomstige investeringen

Naast de nieuwe K3-zone plant de Plopsa Group nog heel wat investeringen op de site De Panne in de nabije toekomst. Zo worden de Boomstammetjes momenteel aan een grondige metamorfose onderworpen en volledig naar de leefwereld van de dinosaurussen gethematiseerd. De immens populaire waterattractie gaat vanaf deze zomer onder de naam ‘Dino Splash’ door het leven. De officiële opening is gepland voor 2020. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro.

Daarnaast opent de Plopsa Group in de zomer van 2020 de deuren van het allereerste Plopsa Hotel. Het hotel zal 117 gethematiseerde kamers, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen tellen en zal zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne situeren. Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group haar eerste stappen in de hotelbranche.

“We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. De start van de bouw van een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Met een eigen hotel op de site De Panne wensen we uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming.”, aldus Van den Kerkhof.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today