13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

Tweede seizoen voor Alloo In De Nacht

© VTM / Medialaan

Voor het derde seizoen van Alloo in de Nacht, begeeft Luk Alloo zich opnieuw onder de nachtraven en wordt hij er acht weken lang zelf één. Zijn draaidagen starten iets voor middernacht en hij gaat door tot de zon terug opkomt, gewapend met sterke verhalen die het daglicht anders amper zouden zien.

Wegenwerkers, slagers, boeren, sporters,… het zijn mensen die bewust kiezen voor een job die ook – of enkel – ’s nachts uitgeoefend wordt. Wat zijn de voor- en nadelen van nachtwerk? Wat betekent dat voor hun sociaal leven? En welke verhalen hebben ze in donkere uren in soms nóg donkerdere buurten meegemaakt?

En wat met jong en oud, man of vrouw, die niet naar bed gaan, maar andere, vaak spannendere oorden opzoeken na middernacht? Luk begeeft zich onder andere in een homoclub, een vrijgezellenfeest met de bijna verplichte stripteaseuse en hij gaat zelfs mee op Pokémon-jacht met iemand op leeftijd, die op een wel heel bijzondere manier verslaafd raakte aan zijn hobby.

Luk Alloo: “Deuren die voor vele Vlamingen gesloten blijven, gaan open in Alloo in de Nacht. Maar evenzeer praat ik met toevallige passanten op straat die uit het niets een straf verhaal blijken te hebben. Eén ding is zeker: je moet je ogen steeds open houden. Ook als het donker is. Want ’s nachts, als al de rest slaapt, kom je vaak sneller tot de essentie van een verhaal.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today