Bart Kaëll en Luc Appermont samen in de studio!

Luc Appermont - Bart Kaell
© Christof Desmedt

Bart Kaëll en Luc Appermont zijn al jaren een liefdeskoppel maar samen zingen deden ze nog nooit. Tot nu toe, want in aanloop naar de theatershow ‘Luc en Bart – Intiem’ – neemt het duo voor het eerst een single op.

De singele van Bart en Luc wordt een cover van het nummer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot. “Het is een beetje een vergeten nummer, dat heel goed bij onze relatie past”, zegt Bart. “We zingen het in de theatershow en ik dacht: waarom brengen we het niet ineens op single uit?”

Voor Appermont is het alvast een terugkeer naar de beginjaren van zijn carrière, want voor hij ging presenteren, zong Luc zelf.  Maar Luc heeft jaren niet meer gezongen en dus kon hij wel wat training gebruiken.  “Hij maakt vorderingen”, lacht Bart. “Het gaat goed, maar als je al die jaren niet meer hebt gezongen, is er wel wat werk aan de winkel. Er zijn wel dingen die hij na al die jaren vergeten was, zoals de juiste ademhaling. Maar dat komt wel in orde.”

Luc hing deze ochtend aan de lijn bij het Joe-ochtendduo Sven en Anke, waar hij meer vertelde over deze nieuwe uitdaging. “Ik dacht dat zingen een afgesloten hoofdstuk zou zijn, maar een oude vos verleert zijn streken niet zeker? Het is eigenlijk volledig onder druk van Bart dat ik nog eens ga zingen, omdat we samen voor de eerste keer in ons leven het theater in gaan en in ons stuk moet ook gezongen worden, dus ik kan niet anders”, lachte hij.

advertentie